Riktlinjer på gymmet

Riktlinjer på gymmet

Viktigt att veta är att Coronaviruset smittar genom sk. ”droppsmitta” dvs. de droppar som vi sprider när vi hostar, nyser mm. så det gäller att vi tänker oss för hur vårt beteende kan påverka andra, är vi ”bara lätt förkylda” så ska vi inte till gymmet bara för att vi har träningsdag i vårt schema. Coronainfektion börjar som en lätt förkylning och nu finns viruset på flera ställen i Västmanland så rådet är att ta det säkra före det osäkra, för vår egen och andras skull.

Det som är positivt i allt elände är att Coronaviruset är ett känsligt virus som är lätt att ta död på, viruset omges av ett liptidhölje, dvs ett skal av fett och detta gör att när man tvättar sig med tvål och varmt vatten så löser man upp höljet och därmed dör viruset, detsamma gäller när man använder sig av handsprit.

I de rosa flaskorna på gymmet så har vi såpavatten för rengöring det är en bra metod för att göra rent och bör även fungera bra i detta fall, att tillhandahålla handsprit vore önskvärt men på grund av läget så är det i princip omöjligt att få tag i nu.

Så rådet från oss i styrelsen kan sammanfattas att för att kunna hålla gymmet öppet som vanligt krävs det att alla tar sitt ansvar och stannar hemma om man känner sig förkyld eller har haft kontakt med någon som är smittad. Man ska även iaktta extra god hygien, vad gäller händer och utrustning. Tag gärna med egen handduk för att lägga på bänkar mm.

Styrelsen genom ordf. Per A

admin

Webbplats:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *